icon-arrow-left GroupCreated with Sketch. icon-arrow-right icon-close icon-facebook icon-instagram icon-linkedin prat-p-r-logoCreated with Sketch. Group 2Created with Sketch. icon-twitter

Prat PR

Prats talarskola del 6: Retorisk robot, eller ditt bästa jag?

2017-05-29

Det finns så mycket att tänka på när man ska stå på scen. Om alla dessa tankar följer med dig upp på scen är risken att du funderar så mycket på vad du ska göra att du missar att vara dig själv. Det skapar en repa i skivan och budskapet går inte fram till publiken.

Det kroppsspråk du behöver kan du redan. Frågan är bara hur du ska säkerställa att du använder dig av ditt naturliga kroppsspråk på scen.

Det finns en enkel genväg:

Bestäm dig för att du verkligen gillar din publik och var glad över att du får leverera ett budskap som de verkligen behöver.

Det kommer medföra att du ler, gestikulerar och vänder dig till publiken. Du vill inkludera alla, så du höjer både rösten och kroppsspråket så mycket att det når fram till sista raden.

Eftersom du gillar publiken kommer de att gilla dig.

Eftersom du levererar ditt budskap med en sådan värme och iver kommer de att minnas delar av budskapet.

Och eftersom du gillar din publik och värdesätter budskapet kommer du förmodligen att ägna ordentligt med tid på att förbereda dig, för att säkerställa att budskapet går fram.

Här kommer några tips på vägen:

Klicka på taggen "Prats talarskola" nedan för att hitta alla inlägg i skolan.