icon-arrow-left GroupCreated with Sketch. icon-arrow-right icon-close icon-facebook icon-instagram icon-linkedin prat-p-r-logoCreated with Sketch. Group 2Created with Sketch. icon-twitter

Prat PR

Prats talarskola del 13: Konsten att sitta i en soffa

2017-11-17

När du ska upp på scen och möta publiken är det väldigt viktigt att du känner dig bekväm i rummet. Kom i tid och kliv upp på scen innan folket har kommit. Ta med dig någon du litar på, testa och diskutera följande saker:

På många seminarier har man placerat en soffa på scen vilket är supertrevligt. Det ger en intim och bra stämning, men jäklar vad svårt det är att sitta snyggt i en soffa. Ni måste öva på det innan publiken kommer.

Jag minns att jag satt i direktsändning och gled omkring i en alltför djup soffa medan Robert Aschberg grillade mig. Till slut satte jag en armbåge i ryggstödet och kunde sitta någotsånär upprätt. Men så satte sig två personer på varsin sida om mig i soffan. Då skulle jag inte bara sitta snyggt, utan jag skulle anpassa mig till deras sätt att sitta också. Lite längre bak än de andra, så att de kunde se varandra. Dessutom följde jag samtalet med ögonen hela tiden och när jag zoomades in i bild såg det ut som att huvudet skulle ramla av när diskussionen gick varm. Huvudet flög fram och tillbaka på mig och håret flög åt alla håll.

Men jag klarade mig i alla fall bättre än en gång då en lång man skulle sitta ned inför en stor publik. Den låga skinnsoffan placerade hans ben i hakhöjd, han särade brett på dem och lät micken vila mellan benen när han inte pratade i den...