icon-arrow-left GroupCreated with Sketch. icon-arrow-right icon-close icon-facebook icon-instagram icon-linkedin prat-p-r-logoCreated with Sketch. Group 2Created with Sketch. icon-twitter

Prat PR

Prats talarskola del 12: Att vara fler på scen

2017-11-08

Salen är fullsatt, publiken är intresserad, talarna på scen har fångat deras uppmärksamhet. Så blir det tyst. Talarna tittar osäkert på varandra. Den ena talaren tvekar att gå in och enligt manus ska den andra prata. Tystnaden börjar kännas lång och den ena viskar till den andra.

- Det är din tur.

Den andra ler generat, tittar ner i sitt talarkort, kommer på att hen missat, tar sats och levererar sitt budskap. Talarna är elva år och går i femman. Publiken ler överseende.

Det är sött, men det ska helst inte hända.

Att vara flera på scen ger stora möjligheter till samverkan och förstärkning av budskapen. Föredraget kan bli mer levande och publiken har roligare då talet växlar och byter tempo i takt med samspelat på scen.

Ska det bli tajt gäller det att dela upp talet emellan sig och få ett schysst tempo i växlingarna. Talarna ska kunna gå in och fånga upp budskapen den andra missade på ett bra sätt, utan att det uppstår en förvirring mellan talarna.

Det kräver repetitioner, förtroende mellan talarna och bra talarkort.

Här kommer tipsen för att klara flersamheten på scen:

Glöm inte bort att ha kul! När ni har kul har publiken kul!