icon-arrow-left GroupCreated with Sketch. icon-arrow-right icon-close icon-facebook icon-instagram icon-linkedin prat-p-r-logoCreated with Sketch. Group 2Created with Sketch. icon-twitter

Prat PR

Ett litet prat med Årets Konditor

2017-11-10

Tävlingen Årets Konditor avgjordes under två intensiva dagar i oktober på Bak- & Chokladfestivalen i Stockholm. Vi fick till ett prat med den lyckliga vinnaren vars bakverk trollband juryn.

Årets Konditor är det svenska mästerskapet för professionella konditorer och arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer. Arla är huvudsponsor och presenterar i samband med tävlingen även sin årliga trendspaning Konditorrapporten 2017. Läs mer om årets rapport här, som vi på Prat arbetat med under hösten.

Kalle Bengtsson, 33 år från Göteborg, kammade hem titeln som Årets Konditor och Svensk Mästare. Han är till vardags konditor på Gothia Towers i Göteborg och medlem i Svenska Kocklandslaget.

1. Grattis Kalle till titeln som Årets Konditor 2017. Vad betyder vinsten för dig?

— Tack! Det är jättestort för mig, framför allt ett bevis på att man har ganska bra koll på det man jobbar med. Förhoppningsvis kan man inspirera andra och få lite skjuts på sin karriär.

2. Dina bakverk visade på en stor portion kreativitet. Är du estetisk även på andra plan?

— Det vet jag inte, alla som jobbar i konditoryrket gillar nog att skapa. Det handlar nog om att inte nöja sig med bra nog och hela tiden utveckla sin kunskap och sina bakverk.

3. Vad står på konditoragendan de närmaste månaderna?

— Först och främst ska jag ta hand om mina nära och kära som blivit försummade nu när man varit inne i sin bubbla i några månader. Sen rullar det på med jobbet på Gothia Towers där vi ska göra desserter till Jill Jonssons show, fortsatt träning med kocklandslaget och lite roliga jobbförfrågningar som dykt upp.

Vi kan mer än ana att Kalles bakkalender är välfylld och ser fram emot att se vad den har att bjuda på framöver.

Skrivet av Emelie Högstedt

Årets Konditor 2017, Kalle Bengtsson Vinnarbakverket