icon-arrow-left GroupCreated with Sketch. icon-arrow-right icon-close icon-facebook icon-instagram icon-linkedin prat-p-r-logoCreated with Sketch. Group 2Created with Sketch. icon-twitter

Prat PR

Birgit Nilsson hyllas med en egen bakelse och pralin

2018-10-17

I år, när Birgit Nilsson skulle fyllt 100 år, får hon sin egen bakelse och pralin. Dessa är skapade av operasångaren Rickard Söderberg som också vunnit tävlingen Hela kändis-Sverige bakar 2015 och dessertmästaren Joel Lindqvist som fått utmärkelser för sitt arbete med desserter. Skapelser som serveras för första gången i samband med The Birgit Nilsson Prize Award i Stockholm den 11 oktober.

- Det är en närmast obeskrivlig ära att få vara en liten del av att fira Birgit Nilsson och jag kan inte tänka mig något vackrare sätt än med en dessert. Dessert och opera har mycket mer gemensamt än man kan tro, säger Rickard Söderberg.

Rickard Söderberg och Joel Lindqvist, en operasångare och en dessertkock, båda är väl etablerade och ansedda, tänjer gränser och är djärva inom sina respektive områden. Deras skapelse bygger på Birgit Nilssons egen berättelse, om hur hon dagen innan sin viktiga audition i Stockholm låg hemma i betlandet och arbetade. Birgits övertygelse att man måste ha fötterna i myllan för att kunna sjunga Wagner är något hon själv ofta nämnde som förklaring till sitt arbete och sin gärning.

- De som har provsmakat desserterna tror att de kommer att bli klassiker och med smaker lika odödliga som minnet Birgit Nilssons röst, sång och gärning. Innehåll och recept avslöjas i oktober, säger Joel Lindqvist.

Bakelsen till Birgit Nilsson minne heter ”La Nilsson 100” och pralinen heter ”La Nilsson”.

Prat PR har varit drivande bakom samarbetet mellan Rickard Söderberg och Joel Lindqvist och Birgit Nilsson Foundation och skött pressbearbetning och projektledning med alla berörda parter.

The Birgit Nilsson Prize
Priset tilldelades i år den svenska världssopranen Nina Stemme. Under en ceremoni på Kungliga Operan i Stockholm den 11 oktober fick hon ta emot priset i närvaro av bland annat det svenska kungaparet. Prissumman är på 1 miljon dollar, närmare 8,8 miljoner kronor.
Läs gärna mer här.