icon-arrow-left GroupCreated with Sketch. icon-arrow-right icon-close icon-facebook icon-instagram icon-linkedin prat-p-r-logoCreated with Sketch. Group 2Created with Sketch. icon-twitter

Prat PR

Att vara praktikant på Prat PR

2014-04-22

Hej! Jag heter Frida Andersson och är sedan den 27:e mars praktikant här på Prat PR i Stockholm. Jag tänkte få dela med mig av hur det är att vara praktikant här, vad jag får göra på dagarna och vad jag tycker om det jag får göra.

Innan jag kom hit var jag väldigt nervös och visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig. Jag tänkte att jag säkert skulle få ta hand om lite mindre arbeten där det kanske inte krävde så mycket kompetens, men så blev det verkligen inte. Redan första dagen blev jag satt i arbete och blev involverad i ett projekt. I projektet skulle vi rikta oss mot flera olika marknader med produkten: Sverige, England, Frankrike och Tyskland. Jag blev ansvarig för att ta hand om den tyska marknaden - alltså ingen liten uppgift alls. De här på Prat PR sätter alltså väldigt mycket tillit till sina praktikanter och värdesätter allas åsikter. Allt jag har lärt mig under mina 3 år som medie- och kommunikationsstudent uppe i Umeå har alltså lönat sig och mycket kommer till användning.

Just nu är jag involverad i flera olika projekt och jag känner att jag verkligen får göra varierande uppgifter, vissa roligare än andra. Det blir mycket jobb i excel, ringa runt till journalister, bloggutskick, fixa layouts, lite backoffice-arbete och lite skrivande. Arbetet är alltså väldigt varierande och ger en chans att hitta sin nisch inom branschen. Nyligen hade vi tillexempel en pressdag här på kontoret där vi bjöd in journalister och bloggare där jag fick agera fotograf och vara lite utav en allt-i-allo. Jag får jobba en del både med showroomet och med olika account managers, vilket bidrar till att jag får så pass varierande uppgifter.

Om du är sugen på att göra din praktik här rekommenderar jag att du har ett stort intresse för branschen, ivrig att lära dig, stresstålig och att du inte är rädd att ta för dig. Att komma hit var ett av de bästa beslut jag tagit då jag trivs som fisken i vattnet, vilket jag tror att du också kommer göra!

IMG_1361