icon-arrow-left GroupCreated with Sketch. icon-arrow-right icon-close icon-facebook icon-instagram icon-linkedin prat-p-r-logoCreated with Sketch. Group 2Created with Sketch. icon-twitter

Prat PR

Att praktisera på Prat

2017-01-25

Min tid här på Prat har gett mig en inblick i vad PR-yrket faktiskt innebär, jag har fått ta mer ansvar än jag kunde tänka mig och det viktigaste av allt – jag har haft roligt under tiden.

Som praktikant har jag fått känna mig som en del av det dagliga arbetet. Jag har fått vara delaktig i olika projekt med varierande uppgifter - allt ifrån att göra research inför olika projekt, kontakta journalister, översätta presstexter, skriva rapporter och skicka pressutskick.

Veckans höjdpunkt har för mig alltid varit något som kallas Creative Lab där man får utmana sig själv att tänka kreativt. För en kunds räkning samlas vi alla med syftet att skapa bättre kampanjer och höja den kreativa nivån. Under en timme får vi helt enkelt tänka kreativt, högt och lågt, och det finns absolut inga fel. Allt som kommer fram under dessa möten sammanställs sedan av kundansvarig som väljer ut de mest relevanta och bästa idéerna för kunden.

Att tänka kreativt är en färskvara som måste underhållas, och därför är just dessa tillfällen så givande. När jag jämför mitt första och sista Creative Lab så ser jag själv en stor skillnad, jag har tack vare tiden här fått utmana och utveckla mig själv och mitt kreativa tänkande.

Tack Prat PR för den här gången!
Emelie Wallin

P.S. söker du praktik? Hör av dig till praktik@prat.se!