icon-arrow-left GroupCreated with Sketch. icon-arrow-right icon-close icon-facebook icon-instagram icon-linkedin prat-p-r-logoCreated with Sketch. Group 2Created with Sketch. icon-twitter

Prat PR

Prat PR söker Social Media Specialist

Vill du vara med och skapa framtidens kommunikation och vässa vårt digitala erbjudande?

Prat PR är en passionerat nyfiken byrå som kombinerar insikt, kreativitet och bred kommunikationskompetens med specialistkunskap inom mat, hälsa och livsstil (glada kollegor, gaming-kvällar, beauty-snack, fjällvandringar, måndagsmöten och excelrapporter ingår också i vår vardag). Genom att hela tiden utforska och lära oss mer om vår omvärld skapar vi kommunikation som hjälper våra kunder att förtjäna konsumenters uppmärksamhet oavsett kanal.

Den här jobbannonsen riktar sig till dig som tycker att Prat PR låter som din drömbyrå och vill vara med på vår resa in i framtiden.

Vi arbetar med ledande varumärken som Arla, KRAV, Jysk, Britax, NIVEA, Eucerin och Hjärt-Lungfonden. Nu söker vi en Social Media Specialist till vårt team.

Om rollen:

Du är en kreativ, affärsdriven och innovativ specialist på sociala medier, som vet vad som krävs för att skapa innehåll och kampanjer som verkligen engagerar människor. Att en kampanj ska drivas av engagemang men leda till resultat är självklart för dig och du arbetar med inläggen hela vägen från idé till produktion via optimering och mätning till rapportering.

Som social media specialist på Prat PR blir du vår expert på både organiskt och köpt innehåll. Du tar fram kampanjupplägg och strategier för att nå bästa räckvidd och arbetar operativt med att köpa och optimera annonser och sponsrade inlägg. Du är van vid att utvärdera och mäta resultat och nyckeltal och sporras av att skapa så optimerade och effektiva kampanjer som möjligt.

Detta är en operativ roll och du kommer själv att vara delaktig i att producera innehåll, så Photoshop eller Illustrator är program som du är mycket van att arbeta i. Vi ser ett stort plus om du även har erfarenhet av att jobba med rörligt material. Skriver och producerar text gör du självklart och anpassar denna efter målgrupp och kanal.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat:

• Expertroll i kundteam inom organisk och köpt räckvidd

• Utforma upplägg för kampanjer och inlägg

• Producera/ansvara för content

• Producera/ansvara för annonser och betalkampanjer

• Löpande analysera och optimera pågående aktiviteter

• Utvärdera och rapportera resultat

• Bidra till pitcher för befintliga och nya kunder

• Rådgivning mot kund och kollegor

• Arbeta med Google Analytics och Hootsuite eller motsvarande.

Om dig:

Du ser dig själv som en kreativ person med stor passion för digitalt innehåll. Du har givetvis superkoll på de stora sociala mediekanalerna, men håller även utkik efter nya spännande uppstickare. Kanske är du själv en aktiv profil i en eller flera kanaler. Du är naturligt nyfiken på digital utveckling och trender med mycket god förståelse för hur sociala medier kan användas för att stärka varumärkens marknadskommunikation och övergripande affärsmål.

Hos oss välkomnas det att du tar egna initiativ och är proaktiv. Du är en digital native och delar gärna med dig av din kunskap till dina kollegor.

Erfarenhet av våra fokusområden mat, hälsa, livsstil är meriterande.

Ansök idag!

Skicka din ansökan till gabriella.finnborg@prat.se senast den 16 augusti 2018. Tjänsten är baserad på vårt kontor i Stockholm.

Intervjuer sker löpande.

Prat PR söker Art Director/Visuell kreatör

Har du lika bra koll på släktträden i Game of Thrones som på fontfamiljer? Var du först bland dina vänner att uppmärksamma att Frantzén fick tre stjärnor i Guide Michelin? Vill du jobba med både strategisk och taktisk kreativitet i en omväxlande arbetsmiljö?

Om du känner igen dig i några av frågorna ovan kan du vara Prat PR´s nya Art Director. Vi är en kommunikationsbyrå med fokus på mat, hälsa och livsstil som söker dig som är kroniskt nyfiken och drivs av konceptuell affärsdrivande kreativitet.

Hos oss kommer det vara viktigt att du har förmågan att förstå kundens affär, att kunna utmana och inspirera kunden för att sedan skapa de vassaste kommunikationslösningarna oavsett plattform.

Hos oss:

• ingår du i det kreativa teamet där du ansvarar för att förpacka de konceptuella idéerna visuellt

• ansvarar du för produktioner som exempelvis grafisk formgivning, film, foto, trycksaksproduktion, rörligt, visuella varumärkesplattformar för digitala kanaler

• tar du ofta lead för den kreativa processen och är ofta med och säljer in idéer mot kund/nykund

• är du en inspirationskälla för alla på byrån och delar ofta med dig av inspiration för att höja byråns kreativitet

Kompetenskrav

• Minst 5 års erfarenhet av arbete som Art Director gärna från byråvärlden

• God känsla för form, design och bild

• En portfolio med givet digitalt fokus

• Erfarenhet av att arbeta med lösningar i alla typer av digitala kanaler

• Erfarenhet av att designa för app

• Erfarenhet av rörligt material och innehåll

• Erfarenhet av att jobba med CSS, HTML5 och responsiv webbdesign

• Eftergymnasial utbildning inom grafisk formgivning och interaktionsdesign

• Erfarenhet av att skapa grafik och illustrationer i Illustrator

• Erfarenhet av bildredigering i Photoshop

• Erfarenhet av att skapa animationer i After Effects

• Erfarenhet från att arbeta med film och postproduktion i Adobe Premiere och After Effects

Vi ser gärna att du har några års erfarenhet från byrå eller motsvarande roll på kundsidan och arbetat med marknads-PR och konsumentvarumärken. Du är intresserad av våra fokusområden mat, hälsa, livsstil och har koll på vad som händer i vår omvärld och vad som engagerar konsumenter i de olika kanalerna.

Prat PR är en kommunikationsbyrå som drivs av nyfikenhet, kreativitet och som stimuleras av en flexibel atmosfär. Vi jobbar främst med varumärken inom mat, hälsa och livsstil och vann nyligen Det Stora PR-Priset 2018. Några av våra kunder är: Arla, Nivea, Britax, Eucerin, KRAV, Birgit Nilson award, Hjärt- och lungfonden.

För mer information ta en titt här: www.prat.se

Låter det som något för dig? Skicka din ansökan till Linda.kirsebom@prat.se senast den 15 augusti.

Jobba hos oss

Är du en erfaren konsult eller söker ditt första PR-jobb? Prat PR kombinerar insikt, kreativitet och bred kommunikationskompetens med specialistkunskap inom mat, hälsa och livsstil. Vi är alltid intresserade av talangfulla medarbetare till vårt härliga team. Skicka en spontanansökan till jobb@prat.se.

Nyhetsbrev

Vill du höra mer från oss? Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad på det senaste inom kommunikation.

Vi kommer såklart inte använda din epostadress till något annat än att skicka epost till dig.