praktik

Blogginlägg som är skrivna i kategorin praktik.

Prat PR söker två praktikanter!

Hej!

Mitt namn är Johanna Westin och jag arbetar som Account Manager här på Prat PR. Det var också här jag inledde min karriär inom PR-branschen i januari 2009 då jag började som praktikant.

Jag och mina kollegor på Prat PR söker två drivna, sociala och modiga personer, som har ett stort intresse för PR och kommunikation och som inte är rädda för att ta egna initiativ. Vi söker en praktikant till vårt livsstilsteam och en praktikant till vårt matteam.

Vi ser att du läser någon form av utbildning inom media/kommunikation/mode/journalistik och är nyfiken på rollen som PR-konsult. Vi vill att du har ett brinnande intresse för traditionella- såväl som sociala medier. Du läser de största magasinen och har stenkoll på Sveriges största bloggare.

Som praktikant hos oss kommer du bland annat att få arbeta med mig i vårt showroom och med blogg- och presskontakter. Du kommer även att bistå mig och mina kollegor med hjälp i våra respektive kundprojekt, exempelvis research, produktutskick, journalistkontakt, medielistor och pressklippsrapporter. Du kommer också vara en viktig del i vår kommande pressdag och i de events vi arrangerar för våra kunder.

Prat PR är en kreativ pr- och kommunikationsbyrå med kontor i Stockholm och Göteborg. Vi är idag 23 anställda och vårt kontor ligger centralt placerat i Stockholm. Flera av våra kunder är välkända företag och vi arbetar i Sverige, nordiskt och internationellt. Vi är specialiserade inom livsstil, mat och hälsa och duktiga på varumärkesbyggande pr, strategisk kommunikation, sociala medier och medierelationer. Vi representerar det globala pr-nätverket Porter Novelli i Sverige. Guldvinnare i Sabre Awards.

Är du den vi söker?

Skicka din ansökan och CV till johanna.westin@prat.se senast måndag den 2 september.

Tveka inte att kontakta mig om du har frågor eller funderingar!

Facebook del.icio.us TwitThis LinkedIn Maila artikeln!

Inlägget har en kommentar.
Följ kommentarer via RSS.

Att skiljas är att dö en smula

Mitt namn är My Fransson och jag studerar till vardags mitt andra år vid Informations- och PR-programmetMittuniversitetet i Sundsvall. Idag däremot, gör jag min sista praktikdag på Prat PR.

I min utbildning ingår tio veckors arbetsplatsförlagd utbildning, eller praktik som det kallas. Under dessa tio veckor har jag som student fått prova på arbetslivet och se hur allt det teoretiska som jag hittills lärt mig i skolbänken fungerar i praktiken.

Det bästa med praktikperioden på Prat PR har varit att jag fått ta del av det vardagliga arbetet på en byrå, har fått en inblick i yrket och en förståelse för vad det innebär att jobba med PR. Under föreläsningar är det svårt att få en korrekt bild av hur arbetet på en PR-byrå verkligen fungerar, medan praktiken tillåter dig att prova på, ”känna och klämma” på arbetsuppgifterna och man kan på så sätt lättare komma underfund med huruvida detta är något man vill hålla på med. Och så här sista dagen på praktiken känns det skönt att kunna konstatera att jag är inne på helt rätt spår – det är PR jag vill syssla med. Jag längtar redan till den dag jag står där med kandidatexamen i handen och får ge mig ut i arbetslivet på riktigt.

Även om jag tycker det är tråkigt att min tid här på Prat PR är slut (det går fort när man har roligt, har någon sagt), ser jag nu fram emot att komma tillbaka till skolbänken och fortsätta samla på mig kunskaper inom det som snart ska komma att bli mitt yrke. Jag säger som en gammal lärare brukade säga ”kunskap gör dig ständigt rik” och jag kommer verkligen uppskatta de kurser som står på mitt schema framöver. Nu när praktiken är slut kommer jag kunna koppla teorier och kursinnehåll till det praktiska arbetet och förstå det viktiga som annars inte tycks lika självklart.

Jag kan inte annat än tacka alla på Prat PR som mottagit mig med öppna armar och gett mig tio lärorika veckor med massor av nya kunskaper, roliga stunder, nya vänskaper och förhoppningar om framtiden som PR-konsult. Det gör lite ont i hjärtat att behöva skiljas från detta fantastiska gäng, men jag är vid gott mod och ser fram emot nästa gång vi stöter på varandra – oavsett om det är i jobbsammanhang eller på en after work någonstans. Det får framtiden utvisa.

Facebook del.icio.us TwitThis LinkedIn Maila artikeln!

Inlägget har inga kommentarer, bli först med att svara.
Följ kommentarer via RSS.

Hej från praktikanten!

Jag heter Fredrik och är ny praktikant här på Prat PR i Stockholm. Min första dag här var i måndags förra veckan, så är nu inne på min andra praktikvecka och kör därför ett premiärinlägg här på bloggen.  Jag fortsätter här på Prat fram till den 1 juni så jag kommer alltså vara med under hela vårterminen, vilket ska bli oerhört roligt.

Men så, vem är jag då?

Jag är 22 år och läser just nu den sista terminen på kandidatprogrammet i Marknadskommunikation och IT vid Stockholms Universitet. tills våren kommer jag vara färdigpluggad och ta en kandidatexamen inom reklam och pr. Efter att ha pluggat i snart tre år är jag väldigt sugen på att börja jobba på ”riktigt” med något som matchar min utbildning och därför valde jag att söka praktik hos Prat. Jag tror att jag kommer kunna skaffa erfarenhet och en framtida bra referens för att i framtiden kunna jobba med någon kommunikation på ett effektivt och kreativt sätt.

Efter att ha praktiserat i snart två veckor har jag fått testa på lite allt möjligt, allt ifrån att göra research kring varumärken/produkter, översätta presstexter, till mer praktiska saker som att sortera pressklipp och packa goodiebags. Det är varierande och kul har varit ett bra sätt att få en inblick i hur arbetet kring pr ser ut och vilka verktyg som är effektiva att använda sig av.

Idag var jag på ett bloggevent som Prat PR anordnade på Hotell Clarion Sign i Stockholm, där varumärket Veets nya produktlinje för hudvård och hårborttagning presenterades. På plats var olika bloggare och det bjöds på pressfrukost och intressanta seminarier om hårborttagning. Det var mycket intressant och lärorikt att vara med och kanske ses vi nästa gång?

/Fredrik Claesson, praktikant i skönhets- och hälsoteamet

Facebook del.icio.us TwitThis LinkedIn Maila artikeln!

Inlägget har en kommentar.
Följ kommentarer via RSS.

JMK-dagen – vad gör en pr-konsult och hur fick du jobb?

I onsdags gick JMK-dagen av stapeln, och jag och min kollega Eric fanns på plats för att representera Svenska PR-företagen. Dagen bjöd på många intressanta konversationer med studenter som kom fram och pratade med oss – och de vanligaste frågorna var: Vad gör en pr-konsult och Hur fick du jobb?

Studenterna fick även nöjet att lyssna till en del olika föreläsningar, där bland annat min kollega Hannes Hultcrantz som pratade om nätverkande, men även berättade en del om hur arbetet som pr-konsult kan se ut en vanlig dag på jobbet.  Även Hill & Knowlton, Metro, DIK och Sveriges Radio fanns på plats.

Majoriteten av de studenter vi pratade med läste Medie- och kommunikationsvetenskap, och de allra flesta saknade någon form av praktik eller praktiska övningar med riktiga case i sin utbildning och var därför mycket intresserade av att veta hur det är att arbeta som pr-konsult. Det verkar alltså finnas ett stort intresse av PR som yrke, men att kännedomen om vad vi faktiskt gör en vanlig dag på jobbet är ganska låg. Det kändes därför jätteroligt att vara där och ge vår syn på saken!

Under dagen delade vi ut en hel del information om Svenska PR-företagen, och tipsade studenterna om att gå in och läsa på om vilka byråer som finns inom nätverket – så jag tror att vi kan vänta oss en hel del praktik- och jobbansökningar från studenter framöver.

Johanna Westin
Projektledarassistent

Eric Danielsson och jag på JMK-dagen

Facebook del.icio.us TwitThis LinkedIn Maila artikeln!

Inlägget har en kommentar.
Följ kommentarer via RSS.

  • Kategorier

  • Arkiv