Hannes Hultcrantz

Blogginlägg som är skrivna i kategorin Hannes Hultcrantz.

Kom på trendspaningsfrukost den 6:e februari

Från välfärd till väljfärd – Prat PR:s trendspaning inför 2014

Ett viktigt frukostseminarium om 2014 års kommunikationsklimat! 

2014 kallas redan supervalåret. Vi ska välja regering men också rätt skola, bra vård och billig elleverantör. Tack vare tekniken har vi tillgång till ett näst intill obegränsat utbud av film, musik, podcasts, tv-serier, politiska debatter, modebloggare, åsiktssidor, matrecept, fakta, forskning, nyhetsmedier, dejtingsajter osv. 2014 är varje dag en valdag. Hur påverkar det konsumenter och kommunikationsklimatet?

Prat PR har kartlagt 2014 års viktigaste konsumentbeteenden. Vilka val väljer vi att ta och hur väljer vi att ta del av information och kommunicera med varandra.

Vi bjuder på frukost, föreläsning och diskussion.

Var: Prat PR, Tulegatan 11, Stockholm.
När: torsdagen den 6 februari. Frukost serveras från 07:30.
Föreläsningen börjar 08:30 och vi räknar med att vara klara till 09:30.

OSA: Till hannes.hultcrantz@prat.se

Facebook del.icio.us TwitThis LinkedIn Maila artikeln!

Inlägget har inga kommentarer, bli först med att svara.
Följ kommentarer via RSS.

Nominerade till två guld i SABRE Awards

Prat PR är svensk representant för det globala pr-nätverket Porter Novelli och idag har vi fått veta att vi tillsammans med våra kunder Nestlé och Reckitt & Benckiser har nominerats i SABRE Awards guldkategorier ”Marketing to youth” och ”Consumer Electronics”.

Det är med kunderna Reckitt Benckiser/Durex kondomer samt Nestlé/Nestlé Dolce Gusto som Prat PR är med och tävlar. Kunderna är nordiska uppdragsgivare och därför tävlar byrån som Prat Porter Novelli. Porter Novelli har totalt utsetts till 15 guld i Sabre Awards i EMEA-regionen, varav Prat PR i Sverige står för två av dem.

– Det är första gången vi är med i något tävlingssammanhang och skickar in bidrag till en pr-tävling, och därför känns extra roligt att båda våra inskickade bidrag nominerades, säger Gabriella Finnborg, vd för Prat Porter Novelli.

2012 EMEA GOLD SABRE AWARD NOMINEES

MARKETING TO YOUTH

Durex Condom Tester Campaign Durex (Reckitt Benckiser) with Prat Porter Novelli

CONSUMER ELECTRONICS

NESCAFÈ Dolce Gusto – Nordic Launch NESCAFÈ Dolce Gusto, Nestlé with Prat Porter Novelli

Facebook del.icio.us TwitThis LinkedIn Maila artikeln!

Inlägget har inga kommentarer, bli först med att svara.
Följ kommentarer via RSS.

Hello Porter Novelli UK!

I fredags var jag och mina kollegor Hannes, Eva och Ebba på besök hos Porter Novelli i London. Vi hade en kreativ eftermiddag tillsammans med delar av deras Food & Beverage- och Digital team. Vi delade med oss av svenska case som Heinz First Harvest och Sveriges bagare & konditorer.

Prat PR representerar sedan 2007 det internationella PR-nätverket Porter Novelli i Sverige. Porter Novelli är ett av de ledande PR-byrånätverken i världen och genom Porter Novelli har vi alltid tillgång till de senaste rönen inom PR och kommunikation.

Vi är otroligt glada över vårt besök på Porter Novelli UK och inom en snar framtid får vi på Stockholmskontoret besök av en välkänd Porter Novelli-profil. Stay tuned!

Facebook del.icio.us TwitThis LinkedIn Maila artikeln!

Inlägget har inga kommentarer, bli först med att svara.
Följ kommentarer via RSS.

Om Lady Gaga bara hade lyssnat

Jag skulle vilja påstå att min kollega Hannes Hultcrantz ofta har rätt. Men, när han för drygt ett år sedan skrev en debattartikel om välgörenhet hade han nog inte på känn att Lady Gaga skulle anklagas för att stoppa överskottet från sin (i alla fall påstådda) välgörenhet i egen ficka.

Hannes ställde en enkel, ganska självklar fråga, men som likväl behöver ställas och tycks vara oväntat svår att finna ett svar på: Varför visar inte svenska välgörenhetsorganisationer på ett tydligare sätt vart pengarna går?

Lady Gaga – hyllad och hatad på alla sätt och vis. Artist, låtskrivare, köttälskare, lärljunge, ikon, och filantrop. Hon är ett fenomen och kanske vår tids största popstjärna. Hon har ansetts vara en pionjär när det kommer till marknadsföring och verkar stundtals helt orädd i sin iver att skapa publicitet. Det går att säga vad man vill om hennes musik, men konsten att synas behärskar hon mer än väl.

Ja, filantrop? Hon bestämde sig i alla fall för att sälja lite armband, skicka pengarna till jordbävningsoffren i Japan, ta ut en liten nätt marginal och fortsätta med sin grej. Ja så kan det ha gått till enligt advokatbyrån 1-800-Law-Firm i alla fall. Om hon bara följt Hannes råd…

Nu säger jag inte att Hannes är Prat PR:s egen Lady Gaga (det är Johanna). Men just här låg han steget före.

Facebook del.icio.us TwitThis LinkedIn Maila artikeln!

Inlägget har inga kommentarer, bli först med att svara.
Följ kommentarer via RSS.

JMK-dagen – vad gör en pr-konsult och hur fick du jobb?

I onsdags gick JMK-dagen av stapeln, och jag och min kollega Eric fanns på plats för att representera Svenska PR-företagen. Dagen bjöd på många intressanta konversationer med studenter som kom fram och pratade med oss – och de vanligaste frågorna var: Vad gör en pr-konsult och Hur fick du jobb?

Studenterna fick även nöjet att lyssna till en del olika föreläsningar, där bland annat min kollega Hannes Hultcrantz som pratade om nätverkande, men även berättade en del om hur arbetet som pr-konsult kan se ut en vanlig dag på jobbet.  Även Hill & Knowlton, Metro, DIK och Sveriges Radio fanns på plats.

Majoriteten av de studenter vi pratade med läste Medie- och kommunikationsvetenskap, och de allra flesta saknade någon form av praktik eller praktiska övningar med riktiga case i sin utbildning och var därför mycket intresserade av att veta hur det är att arbeta som pr-konsult. Det verkar alltså finnas ett stort intresse av PR som yrke, men att kännedomen om vad vi faktiskt gör en vanlig dag på jobbet är ganska låg. Det kändes därför jätteroligt att vara där och ge vår syn på saken!

Under dagen delade vi ut en hel del information om Svenska PR-företagen, och tipsade studenterna om att gå in och läsa på om vilka byråer som finns inom nätverket – så jag tror att vi kan vänta oss en hel del praktik- och jobbansökningar från studenter framöver.

Johanna Westin
Projektledarassistent

Eric Danielsson och jag på JMK-dagen

Facebook del.icio.us TwitThis LinkedIn Maila artikeln!

Inlägget har en kommentar.
Följ kommentarer via RSS.

  • Kategorier

  • Arkiv