icon-arrow-left GroupCreated with Sketch. icon-arrow-right icon-close icon-facebook icon-instagram icon-linkedin prat-p-r-logoCreated with Sketch. Group 2Created with Sketch. icon-twitter

Prat PR

Mitt ljus - Virtuella ljus ger andlig värme

Svenska Kyrkan

Under allhelgonahelgen söker sig många till Svenska kyrkans kyrkogårdar för att tända ljus vid sina anhörigas gravar. Det är en stund för eftertanke, saknad och sorg. Men ofta stannar samtalet om sorg vid graven. 2015 ville vi ändra på det.

För att hjälpa människor att prata om sorg placerade vi under allhelgonahelgen ut 15 ljusträd på strategiskt valda platser över hela Sverige. Ljusträden var ett sätt att låta sorgen ta plats i vardagen, som en naturlig del av livet. På www.svenskakyrkan.se/mittljus kunde besökare tända ett virtuellt ljus och genom webbkameror se sitt ljus när tänts i ljusträdet på den plats som man själv valt. Syftet med kampanjen var skapa en relation till det arbete som Svenska Kyrkan gör genom att uppmana människor att tända ljus för sina nära bortgångna.

Kampanjen blev snabbt en succé. Totalt tändes drygt 38 000 ljus under allhelgonahelgen och kampanjen resulterade i inslag i Gomorron Sverige, P1 morgon, Talkshow i P4 och mängder av tidningsartiklar, blogg- och instagraminlägg. Den totala räckvidden av kampanjen blev drygt 16 000 000.

https://www.svenskakyrkan.se/mittljus