icon-arrow-left GroupCreated with Sketch. icon-arrow-right icon-close icon-facebook icon-instagram icon-linkedin prat-p-r-logoCreated with Sketch. Group 2Created with Sketch. icon-twitter

Prat PR

#5för5 - En high five för att fler ska få fylla fem

Svenska Kyrkan

Svenska kyrkan Internationellt arbete kämpar för alla barns rätt att leva ett tryggt liv, oavsett var på jorden. Genom att samarbeta med partner och systerkyrkor i utsatta delar av världen kan Svenska kyrkan hjälpa de barn som står helt utan skyddsnät.

Mellan den 1:a advent och trettonhelgen 2015-2016 genomfördes Svenska Kyrkans julkampanj Låt fler få fylla fem, en insamlingskampanj med syfte att bidra till att fler barn får fylla fem år. Prat PR fick i uppdrag att skapa spridning på kampanjen i sociala medier. Resultatet blev konceptet #5för5, en landsomfattande spridningskampanj med fokus att samla in så många high fives som möjligt från så många människor som möjligt där varje high five bidrog till att samla in pengar till kampanjen.

För varje high five som publicerades på Facebook, Twitter eller Instagram bidrog ett samarbetsföretag med 5 kronor till det internationella arbetet för barns rätt till ett tryggt liv. Alla high fives samlades under hashtaggen #5för5.Under kampanjperioden samlade vi in drygt 10 000 high fives, genererade en organisk spridning på drygt 3 000 000 men viktigaste av allt, totalt samlade kampanjen in drygt 45 000 000 kr, ett rekordresultat för organisationen.