icon-arrow-left GroupCreated with Sketch. icon-arrow-right icon-close icon-facebook icon-instagram icon-linkedin prat-p-r-logoCreated with Sketch. Group 2Created with Sketch. icon-twitter

Prat PR

Medborgarnas Politikdagar

2014-02-26

Almedalen närmar sig med stormsteg. Det är bara februari, men enligt experter ska man redan nu vara klar med program, strategi, övriga aktiviteter och det är redan svårt att hitta boende.

Jag hade faktiskt inte ägnat Almedalen en tanke i år. Men igår dök det upp ett mail från Zakarias. Han kontaktade mig eftersom jag förra året skrev ett inlägg om att Almedalen inte är till för alla, och kanske i allt för hög grad till för oss som arbetar med kommunikation. Han är arrangör till ett nystartat initiativ som heter Medborgarnas Politikdagar. Enligt Zakarias är det ett mini-Almedalen i Stockholm ”där civilsamhället, mindre föreningar, förorten är de som skall stå i centrum.”. Mötet hålls på Riddarholmen den 14 juni mellan 10:00 och 21:00 och enligt organisationen ska de diskutera och söka ”konkreta lösningar på viktiga samhällsfrågor som miljö, arbetsmarknadspolitik, bostadspolitik, skolpolitik och mänskliga rättigheter.”

Roligt, tycker jag. Ju fler tillfällen fler människor ges att påverka de folkvalda, desto bättre. Jag hoppas att det blir ett riktigt torgmöte. Habermas borgerliga offentlighet i praktiken. Som det antika Grekland, fast utan toga och med bättre ekonomi än dagens Grekland.

Jag vet faktiskt i skrivande stund inte vem som ligger bakom initiativet. Jag frågade Zakarias, men har inte fått något svar. Oavsett vem som ligger bakom tycker jag att det ska bli väldigt intressant att följa utvecklingen av Medborgarnas Politikdagar och hoppas att det kan bidra till att bredda diskussionen i dagens politiska klimat.

Följ projektet på @medborgarnas eller facebook.com/medborgarnas