icon-arrow-left GroupCreated with Sketch. icon-arrow-right icon-close icon-facebook icon-instagram icon-linkedin prat-p-r-logoCreated with Sketch. Group 2Created with Sketch. icon-twitter

Prat PR

The Lady

2012-04-10

I det senaste numret av DN Världen läste jag ett välskrivet reportage av Torbjörn Petersson om vad som pågår i Burma just nu. Saffransrevolutionens munkar går fria och demokratikämpen Aung San Suu Kuy, som kandiderat i parlamentsvalet, har blivit vald - en ny spännande scenario som var otänktbar för bara några år sedan.

Jag som har alltid följt och sympatiserat för Aung San Suu Kuy och den burmesiska folket, blir rörd att läsa intervjuer från unga och gamla burmaner som väntat i timmar för att hälsa på sin hjältinna, fira henne och ge henne all stöd hon förtjänar.

Även om kampen för demokrati är alltifrån klar, finns det ett nytt stort hopp hos lokalbefolkningen i Burma och från omvärlden. Samtidigt, med utmärk timing, släpps Luc Bessons nya film "The Lady", om just Aung San Suu Kuy. Jag blir rörd bara att se trailern, och hoppas att fler och fler människor ska få upp ögonen för denna makalösa kvinna och hennes kamp för sitt älskade land.